Bij het plannen van een citytrip komen enkele vragen aan bod. De belangrijkste hamvraag is ongetwijfeld: ‘waar gaan we naar toe?’. Minstens even belangrijk: ‘hoeveel dagen vertoeven we het best ter plaatse?’. In dit artikel gaan we na of een citytrip van 3 dagen Wenen volstaat. In de stad zelf en in de omgeving valt namelijk een hoop te bezichtigen en het zou zonde zijn mocht men niet in staat zijn om alles met eigen ogen te bekijken.

Als je slechts 3 dagen in Wenen bent, wil je waarschijnlijk zoveel mogelijk activiteiten in die korte periode doen. Hieronder volgen enkele suggesties om te genieten van je Citytrip.

  • • Bezoek het Schloss Schönbrunn – Ervaar de barokke architectuur van het gebouw, bewonder het aangrenzende tuincomplex en bezoek ook het Gloriette, waar je een fantastisch uitzicht over Wenen hebt.
  • • Ga naar het Stephansdom – Bezoek het iconische symbool van Wenen en sta versteld van de grandeur van het gebouw. Bewonder ook de kerkklok, die elk uur wordt geluid.
  • • Geniet van het uitzicht op het Belvedere – Breng een bezoek aan de Belvedere om twee prachtige paleizen te bewonderen, waaronder de Upper Belvedere. Geniet ook van het prachtige uitzicht dat je hebt over Wenen.
  • • Bezoek de Giant Ferris Wheel – Bezoek de Giant Ferris Wheel om een onvergetelijk uitzicht te krijgen over de stad.
  • • Ontdek de beste culturele en historische locaties in Wenen – bezoek de vele culturele instellingen, zoals de Oostenrijkse Nationale Bibliotheek en het Museum voor Moderne Kunst.
  • • Geniet van het gevarieerde nachtleven van Wenen – Laat de avond in stijl (en met stijl) eindigen met een bezoek aan een van de nachtclubs, bars of restaurants in de stad.

Geniet van je Citytrip in Wenen en wees ervan verzekerd dat je in slechts 3 dagen veel te zien en te doen hebt!

OPTIE 1

1e dag – Breng een bezoek aan de Hofburg, vol met prachtige architectuur, waaronder het Winterpaleis, de Hofburgkapel en de Sisi-musea. Ga vervolgens naar de Stephansdom, waar je een sprankelende gotische kerk kunt bekijken. Breng vervolgens een bezoek aan het Klimt-museum, waar je het werk van de beroemde Oostenrijkse kunstenaar Gustav Klimt kunt bewonderen. Eindig de dag met een bezoek aan de Schönbrunner Gardens, een sprookjesachtige tuin waar je rustig kunt wandelen.

3 dagen Wenen

Dag 2 – Begin de tweede dag met een bezoek aan het prachtige Belvedere-paleis. Bezoek hierna de bars en restaurants in de wijk Naschmarkt en ga vervolgens naar de Heeresgeschichtliches Museum, waar je een kijkje kunt nemen in de Oostenrijkse geschiedenis. Bezoek daarna de Karlskirche, een prachtige barokke kerk die je laat versteld staan. Eindig de dag met een bezoek aan de Prater, de oudste attractiepark van Europa.

3 dagen Wenen

Dag 3 – Begin de laatste dag van je citytrip met een bezoek aan de KunstHausWien Museum, waar je de tentoonstellingen van moderne kunst en architectuur kunt bewonderen. Breng daarna een bezoek aan een van de vele bierbrouwerijen in de stad en geniet van een traditioneel Oostenrijks biertje. Bezoek daarna het Donauturm, een toren die uitkijkt op de stad. Eindig de dag met een bezoek aan een van de nachtclubs, bars of restaurants in de stad. Geniet van je citytrip en maak er een onvergetelijke ervaring van!

3 dagen Wenen

OPTIE 2

Dag 1: Begin uw stadstoer met een bezoek aan de Donauturm, de toren die de hele stad overziet. Geniet van het prachtige uitzicht terwijl u de stad bekijkt, en maak een wandeling door de beroemde Weense straten. Neem de tijd om de stad te verkennen en stoppen bij de attracties langs de route. Van shoppen en cultuur tot heerlijke restaurants en cafés, er is genoeg om de dag mee te vullen. Als je energie hebt, kun je de nacht doorbrengen met het losbarstende Weense nachtleven.

3 dagen Wenen

Dag 2: Na het ontbijt kunt u de stad verder verkennen. Bezoek het historische Schloss Schönbrunn, de oude Joodse wijk Leopoldstadt of bezoek het Weense parlementsgebouw. Breng de rest van de dag door met het bezoeken van musea, kunstgalerijen of het leren kennen van de lokale cultuur. Vergeet ook niet om een van de beste koffiebars in Wenen te bezoeken.

3 dagen Wenen

Dag 3: Tijd voor de laatste dag van uw citytrip, dus maak er iets bijzonders van. Waarom neem je niet deel aan het dagelijkse leven in Wenen en maak een wandeling door het prachtige park van de stad? Neem een picknick met je mee om de dag te vieren, en eindig de dag met een bezoek aan een van de nachtclubs, bars of restaurants in de stad. Geniet van je citytrip en maak er een onvergetelijke ervaring van!

3 dagen Wenen

5/5 - (1 stemmen)

You may also like...